Pluk&Proef kruidenwinkel

Uitblinker in persoonlijk contact

Pluk & Proef: kruidenwinkel voor een bewuste levensstijl

Een ondernemer is vastberaden. Beschikt over de eigenschappen eigengereid, discipline en ambitie. Dat merk je in het enthousiasme van de ondernemer, het ondernemen met focus en een blik op de toekomst. Hoe doen andere ondernemers dat?

Een kersverse winkel met gedroogde kruiden, kruidenmixen en verse kruiden die in de winkel groeien: met Pluk&Proef wil Mariëlle Koelewijn een begrip in Putten neerzetten. “Ik wil klanten bewust maken van de mogelijkheden die je met kruiden in de keuken hebt.”

Naast kruiden verkoopt Mariëlle ook reform en biologische producten en keukengerei. In haar ondernemen staan transparantie en eerlijkheid voorop. “Transparantie gaat over waar producten vandaan komen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de producten in mijn winkel eerlijk vervaardigd zijn, onder goede omstandigheden voor dier, mens en milieu”, zegt Mariëlle. “Maar het gaat ook om zo min mogelijk verspilling. Je kunt in de winkel precies aangeven wat je nodig hebt; je hoeft niets weg te gooien. Klanten kunnen een potje van thuis meenemen, zodat er ook zo min mogelijk verpakkingen nodig zijn.”

Marielle - Pluk & Proef

Persoonlijk contact voorop

Pluk&Proef moet niet de zoveelste winkel zijn, met oppervlakkig contact met klanten. “Ik help klanten bij het bewust worden van hun levensstijl; ik maak daar graag onderdeel van uit. Pluk&Proef biedt een beleving, het is meer dan alleen een winkel. Zo kunnen klanten hier kruidenthee proeven.” De winkel is net een paar weken open en positieve reacties stromen binnen. “Klanten geven aan dat het er goed uitziet, dat de winkel een gezellige sfeer heeft. Ze raken geïnspireerd”, zegt Mariëlle.

Uitblinken in ondernemen

“Ik blink uit in makkelijk contact leggen, met de klant, leveranciers of partners zoals Fonkel”, zegt Mariëlle. “Het persoonlijke contact en de persoonlijke aandacht van Fonkel spreken mij het meeste in ze aan. Ik ben niet zo’n persoon van achter de computer zitten en dingen uitzoeken. Ik kan nu een appje met een vraag sturen en krijg vaak nog dezelfde dag antwoord.”

De kenmerken van een Uitblinker

Wist je dat ondernemers als Sebastiaan opvallende kenmerken hebben? Ze zijn uitblinkers, beschikken over eigengereidheid, discipline en ambities. Waarom zijn juist dit kenmerken van een uitblinker? Lees meer erover op ons blog.

Ze laat eerlijk weten: administratie en boekhouding heeft niet haar interesse. Mariëlle: “Met alleen een online boekhoudpakket was ik er zelf nooit uitgekomen. Het fijne aan Fonkel: ze helpen mij in gewone taal, met daar waar mijn interesse niet ligt. Ze denken en werken met me mee.”

Dan gaat het onder meer over administratieve obstakels of het regelen van financiering. “Bijvoorbeeld: wat moet ik met een factuur als ik producten uit het buitenland heb gekocht, en hoe zit het dan met de BTW?”, zegt Mariëlle. “Fonkel heeft me ook geholpen met de financieringsaanvraag. Hoe ga je zoiets aanpakken en hoe verloopt het? Ze zijn ook meegegaan naar gesprekken erover. Maar ook voor vragen over bankzaken en de koppeling aan het boekhoudpakket kan ik altijd bij Fonkel terecht.”

Pluk&Proef klantverhaal

“Met Fonkel kost mijn administratie me weinig tijd. Dat geeft me tijd voor andere, leukere dingen!” – Mariëlle Koelewijn

Hoe helpt Fonkel jou verder bij het ondernemen?

“Met het werk van Fonkel heb ik mijn handen vrij om dingen te doen die ik leuk vind. Zo kan ik alle creatieve dingen doen en juist de lastige en niet-leuke taken laten regelen. Het kost me weinig tijd om met mijn administratie bezig te zijn. Dat geeft me tijd voor andere, leuke dingen!”

Fonkel Accountants