De kenmerken van een uitblinker

Wat heeft een uitblinker in ondernemen in zijn of haar mars? Welke eigenschap is een voorspeller van succes? Volgens Paul Graham, Amerikaanse investeerder in start-ups, is dat vastberadenheid. Als investeerder probeert hij zo goed mogelijk in te schatten welke start-ups het halen. In een essay over deze eigenschap schrijft hij over de kenmerken van vastberadenheid. Wat maakt dit als eigenschap van uitblinken in ondernemen volgens Fonkel?

infographic_kenmerken_uitblinker

Discipline: “Ik doe wat ik heb gepland te doen”

Discipline is eenduidig en heeft een plan nodig. Dat laatste is niet zo moeilijk om te maken; de uitvoering is wat telt. Daar gaat het namelijk om het plan écht volgen en uitvoeren, zonder te twijfelen, zonder heroverweging.

Ambitie: “De wereld veroveren”

Ambitie is het vuur van de uitblinker. Groots denken, groots dromen. Realiteitsdenken en twijfel kan dat dromen nog wel eens in de weg zitten. Laat dat heel even achterwege. Wat is je grootste droom? Waar wil je over 25 jaar staan?

Eigengereidheid. “Als ik iets wil, zal ik het krijgen ook.”

De wens om iets te doen ongeacht wat er voor nodig is. Een extreme wens gecombineerd met onverschrokkenheid. Een wil om nú de sprong te wagen, ook al heb je zoiets nog niet eerder gedaan.

Wat maakt jou een uitblinker? Ambitie, discipline of eigengereidheid? Met Fonkel heb je een eigen team van adviseurs en accountants. Wij regelen alles waar jij je kostbare tijd liever niet aan besteedt. Zo helpen we je uitblinken in ondernemen!

Fonkel organisatie transformatieeen-ode-aan-ondernemersgevoel