Epic Agility

Uitblinkers in wendbaar werken

Werken in vrijheid en passie met Epic Agility

Een ondernemer is vastberaden. Beschikt over de eigenschappen eigengereid, discipline en ambitie. Dat merk je in de fonkeling van de ondernemer, het ondernemen met focus en een blik op de toekomst. Hoe doen andere ondernemers dat?

De uitleg van scrum tijdens een training van Epic Agility met Jeroen Molenaar

Jeroen Molenaar van Epic Agility geeft een training

Zelforganiserend, slim werken

De werkende wereld transformeren en deze elke dag een beetje beter maken. Teams die zelforganiserend, ondernemend en resultaatgericht te werk gaan. Met Epic Agility coacht ondernemer Jeroen Molenaar met zijn team bedrijven die Agile en wendbaar willen werken. Het jonge bedrijf, gestart in maart 2017, heeft al enkele grote klanten weten te strikken. “We adviseren en coachen om naar een Agile organisatie te bewegen. Daarbij vervullen we interim de rol van Agile coach, maar we leren ze ook om deze rol zelf op te pakken”, zegt Jeroen. “Bij de wens van zelforganiserende teams zien we dat een belangrijk onderdeel wordt vergeten: de functie van een Agile coach. Een hockeyteam heeft een coach die ze helpt te winnen en excelleren; waarom dan een zakelijk team niet?”

Jeroen Molenaar van Epic Agility

“Voor het wendbaar, versnellend werken breken we soms belemmerende structuren uit het verleden af en leren een innovatieve manier van werken aan. Soms bouwen we structuren op zodat bedrijven ondernemend en start-up-achtig het werk kunnen doen.”Jeroen Molenaar, oprichter en eigenaar van Epic Agility

De fonkeling van de ondernemer: “Allee zeg, jullie doen het echt anders”

Agile, Scrum, Lean: waar concurrenten ervoor kiezen om één methode dogmatisch aan te grijpen, zoekt Epic Agility uit wat voor de klant zou werken. “Wat heeft het team of het bedrijf nodig? We zoeken een oplossing met de klant in plaats van het proces als uitkomst. Een Belgische medewerker van onze klanten had wel wat ervaring met Agile consultants. Op een kenmerkende vriendelijke manier gaf hij aan: “Allee zeg, jullie doen dat toch net even wat anders.” We gaan niet uit van één methode, maar hebben het motto: het is jouw manier van werken, wij helpen versnellen”, zegt Jeroen.

Waar de markt zich kenmerkt door consultancy uurtje-factuurtje, doet Jeroen dat met Epic Agility anders. Jeroen: “Onze belangrijkste waarde is ‘impact maken’. We hebben liever kortere trajecten met een hogere impact voor onze klant, dan een langer traject dat ons meer geld oplevert. Ik ben ervan overtuigd dat hoe hoger je impact, hoe eerder klanten terugkomen voor extra diensten. Dat betekent in het begin meer investeren, maar het betaalt zich daarna dubbel en dwars uit.”

De kenmerken van een Uitblinker

Wist je dat ondernemers als Jeroen opvallende kenmerken hebben? Ze zijn uitblinkers, beschikken over eigengereidheid, discipline en ambities. Waarom zijn juist dit kenmerken van een uitblinker? Lees meer erover op ons blog.

Ondernemen met focus is zelf ook wendbaar werken

Epic Agility geeft zelf het voorbeeld in wendbaar werken. “We hebben diverse feedbackloops in onze structuur zitten”, zegt Jeroen. “Elk kwartaal hebben we doelen, gekoppeld aan het doel en de visie van het bedrijf. Elke maand reviewen we onze impact voor onze klanten. Elke week evalueren we onze eigen samenwerking en elke dag eindigen we met een teamcall. Deze vele momenten zorgen ervoor dat we ons als bedrijf veel sneller ontwikkelen.”

Training van Epic Agility bij Fonkel

“Het gevaar van consultancy is dat je 40 uur bij de opdrachtgever bent, dat je meer connectie met deze hebt dan met je collega’s. Elke vrijdag werken we bij elkaar op kantoor en bouwen we aan het bedrijf. Zo voorkomen we dat we onze eigen samenwerking verliezen. Het is een stuk discipline om vooruitgang te boeken.”Jeroen Molenaar

Bouwen aan het bedrijf met een business coach
Ondernemen met focus is ook bouwen aan het bedrijf en je niet bezig houden met wat buiten je focus ligt. Vanuit Fonkel is Ronald Smit business coach van Epic Agility. “Op de eerste plaats adviseert Fonkel. Ik kan altijd op Ronald Smit, onze business coach, vertrouwen voor vragen en advies. Door de dekking vanuit Flynth kunnen we ook voor moeilijkere en complexere situaties bij ze terecht. Ronald en het team van Fonkel vertalen de juridisch moeilijke taal naar gewone taal en adviseren wat dat voor je keuzes betekent. Zo kan ik me bezig houden met het bouwen aan het bedrijf en zij zorgen voor wat ik niet wil begrijpen”, zegt Jeroen. “En zoals ze zelf zeggen: de administratie doen ze er ook nog bij.”

“Soms mag het schuren tussen de adviseur en de ondernemer”, zegt Martin van den Berg, die met Ronald Smid, business coach, vanuit Fonkel is betrokken. “Als adviseurs volgen we niet klakkeloos de ondernemer. Dan wil Jeroen dingen waarvan wij denken dat het niet handig is. Echte ondernemers waarderen zo’n kritisch klankbord en durven de discussie met ons aan te gaan. Jeroen staat daarvoor open.”

Blik op internationaal opereren

De ambitie van de ondernemer: blijven innoveren en excelleren. “Dat betekent voor ons continue groei”, zegt Jeroen. “We willen over 10 jaar internationaal opereren. We doen wat we moeten doen om het bedrijf echt groot te maken.”

“Nederland is een leerschool zoals Jeroen het ziet, een publiek van terecht kritische ondernemers. Er is internationaal zeker ook behoefte aan de impact van Epic Agility: dit soort methodieken helpt ondernemingen mee te (blijven) doen in een competitief veld”, zegt Martin. Jeroen: “Ik ben ervan overtuigd dat we de hele werkende wereld kunnen transformeren. Iedereen moet met passie en vrijheid het werk kunnen doen. Totdat dat geregeld is, stoppen we niet!”

Alexandra

In 5 stappen gemakkelijk en eenvoudig overstappen naar Fonkel.

Download mijn uitgebreide Overstapplan.

In 5 stappen gemakkelijk en eenvoudig overstappen naar Fonkel.

Download mijn uitgebreide Overstapplan.

Alexandra
The Great Escape KlantverhaalPure Africa klantverhaal