Geen leeftijdsgrens voor uitblinkende ondernemers

Stel je voor: je bent een hardwerkende directeur bij een bedrijf in consumentenproducten. Een paar dagen voor Kerst word je gevraagd om deel te nemen aan een vergadering. Dit blijkt echter geen vergadering te zijn, maar je ontslaggesprek. Je tekent de papieren, verzamelt je spullen en zoekt je vrouw op in een nabijgelegen café waar het onbegrip toeslaat.

Klinkt als een nachtmerrie? Het overkwam Paul Tasner, toen 64. Hij besloot het er niet bij te laten zitten. Een nieuw ondernemersplan stond met een paar uur op de achterkant van een bierviltje. Tijd voor zijn pensioen? Niet voor Paul. Met een groot netwerk, uitstekende reputatie en 40 jaar ervaring als engineer binnen de productie- en verpakkingsindustrie is hij op zijn 66ste begonnen als ondernemer. En met succes!

Opboksen tegen whizzkids uit Silicon Valley

Paul zag een kans in biologisch afbreekbare verpakkingen gemaakt uit textiel-, landbouw- en papierafval. Consumenten zijn het gemak van de plastic wegwerpverpakkingen gewend. Paul heeft als doel om een vervanger te ontwikkelen. Om een wereld te creëren waar niet jaarlijks miljarden kilo’s plastic worden gedumpt in de natuur. In zo’n wereld wil hij zijn kinderen en kleinkinderen niet laten opgroeien.

Het opstarten was niet makkelijk. Om financieringen te ontvangen van investeerders moest hij opboksen tegen jonge whizzkids van de hightech industrie uit Silicon Valley. Hij vindt dat er meer aandacht geschonken mag worden aan uitblinkers die op latere leeftijd kiezen om een eigen onderneming te starten. Paul wil deze ondernemers aanmoedigen, want het is hem uiteindelijk wel gelukt!

Twintig onderscheidingen voor zijn onderneming

Vijf jaar na het opstarten van de onderneming zijn de inkomsten jaarlijks verdubbeld. Ze hebben grote klanten en werken hard aan de naamsbekendheid. Het bedrijf heeft, in de afgelopen jaren, 20 onderscheidingen ontvangen voor het initiatief. Voor Paul is het meest belangrijk dat hij nu écht verschil maakt. Hij draagt bij aan een oplossing voor de mondiale plastic crisis. Voor Paul is zijn werk nu bevredigender dan ooit.

In Amerika hebben oudere ondernemers die een bedrijf opstarten een successcore van bijna 70%. Dit in tegenstelling tot de 28% van jonge ondernemers. Volgens Paul zijn de ouderen de Golden State Warriors – een weergaloze ploeg uit de NBA die voor een groot gedeelte bestaat uit sterspelers die eigenlijk al over hun top zouden zijn – onder de ondernemers. Het laat maar eens zien dat uitblinkende ondernemers overal zijn. Geen leeftijdsgrens die dit beperkt!

Met je webshop de wereld overYuki Partner Awards