Inner Stance

Uitblinkers in training & coaching

Krachtig ondernemen met een krachtige geest & lichaam met Inner Stance

Uitblinkers in ondernemen zijn vastberaden. Beschikken over de eigenschappen eigengereidheid, discipline en ambitie. Dat merk je in het enthousiasme, het ondernemen met focus en blik op de toekomst. Hoe doen andere uitblinkers dat?

Inner Stance Balie

“Ondernemen is topsport”, maar hoe zit het dan letterlijk met het lichaam van de ondernemer? Inner Stance helpt ondernemers om mentaal en fysiek sterker te worden om zo nog krachtiger te kunnen ondernemen. Fonkel ondersteunt meerdere franchisenemers van deze franchiseformule.

Karline Inner Stance

“Mentaal sterk zijn kan elke ondernemer gebruiken, zeker gezien de snelheid van de maatschappij”, zegt Karline Scheer, CEO van Inner Stance. “Als ondernemer wil je meebewegen en tegelijk komt er elke dag zoveel op je af. Veel ondernemers zijn goed in hun business, maar zorgen minder goed voor hun lichaam. Inner Stance helpt ondernemers sterker ondernemen door bij het lichaam te beginnen. Hoe krachtiger het lichaam, hoe sterker de geest. Onze franchise-ondernemers runnen de training studio’s van Inner Stance. Ze werken op afspraak; daardoor is er meer persoonlijke aandacht om echt aan je vitaliteit te werken dan bij een sportschool waar je op jezelf bent aangewezen.”

Het enthousiasme van de onderneming: ondernemers helpen fysiek en mentaal sterker te worden

De onderneming helpt niet alleen zijn klanten fysiek sterk te worden. De studio’s combineren training en coaching. “Daarmee kunnen onze klanten, met name ondernemers, zelf een krachtig leven creëren. Een leven waarin ze vol voor hun onderneming kunnen gaan en andere elementen, zoals hun gezondheid, gezin en de balans, niet uit het oog verliezen”, zegt Karline. “We bieden coaching in de puurste zin van het woord: niet iemand vertellen wat hij of zij moet doen, maar juist iemand helpen te zijn wie hij of zij is. Alleen op die manier kun je verantwoordelijkheid nemen en doen wat je al weet. We helpen onze klanten transformeren: worden wie ze willen zijn, niet veranderen in iemand die ze niet zijn. Deze unieke combinatie voeren we door in onze 4 kernwaarden: we gaan een commitment aan op fitheid en vitaliteit; we zijn brutaal eerlijk; we verleggen grenzen; en we werken vanuit de bewezen 4B methode: body, being, balance & business. Onze klanten waarderen onze eerlijkheid en oprechtheid, niet alleen als het om training gaat, maar juist om coaching.”

Vanuit Fonkel is Martin van den Berg business coach. “De strategie van Inner Stance om fysieke training te combineren met persoonlijke coaching is heel krachtig”, zegt Martin. “Daarvoor kiezen ze bewust voor een ander segment. Niet meegaan met de massa en prijsvechters. Aangezien ze zelf ook vestigingen draaien, blijven ze contact houden met wat er op de vloer goed gaat en wat niet. Zo blijven ze ook als franchiseformule aan innovatie werken. Dat is belangrijk om ondernemers en (potentiële) klanten enthousiast te houden voor het model.”

De kenmerken van een Uitblinker

Wist je dat uitblinkers in ondernemen zoals Inner Stance opvallende kenmerken hebben? Ze beschikken over eigengereidheid, discipline en ambities. Waarom zijn juist dit kenmerken van een uitblinker? Lees meer erover op ons blog.

Blik op groei in Nederland en België

Karline: “Onze franchiseformule is organisch ontstaan, vanuit vraag uit de markt ontwikkeld. Inner Stance is met 5 – 6 vestigingen gestart en verder uitgerold. Inmiddels zitten we op 14 vestigingen in Nederland en België. We richten ons op verdubbeling aan het einde van dit jaar, om in deze landen goed vertegenwoordigd te zijn.”

Ondernemen met focus is afleidingen van franchisenemers weghalen

Als franchisegever ondersteunt Inner Stance de franchisenemers met zaken als marketing, sales, juridische zaken, personeelszaken en business coaching. “Ook financieel overzicht en ondersteunen in administratie en boekhouding hoort daarbij. Daar kunnen ze Fonkel voor inschakelen”, zegt Karline. “De keuze om met Fonkel in zee te gaan, ligt altijd bij de ondernemer zelf. Wij adviseren het vanuit onze positieve ervaring die we met Fonkel hebben. Daarnaast kennen zij de franchiseformule en weten ze waar uitdagingen liggen.”

Martin: “We helpen Inner Stance bij de onboarding van nieuwe franchisenemers. Vaak zie je dat een ondernemer bij de start superenthousiast is, helemaal verliefd op het beroep en in staat is om alles te geven. We helpen om de rationele kant in beeld te brengen, zodat de financiële kant direct goed is neergezet. Zo kan de ondernemer vol enthousiasme doorgaan.”

Inner Stance werkplek

Karline: “Je wilt je als ondernemer focussen waar je goed in bent en wat resultaat oplevert: klanten en omzet. Je wilt niet door administratieve taken, boekhouding of belastingaangifte worden afgeleid. Met Fonkel heb je duidelijk financieel overzicht en ze geven snel antwoord op financiële vragen. Wil je groeien en uitbreiden, dan wil je weten welke financiële gevolgen je actie kunnen hebben. Dat faciliteert Fonkel als geen ander. Die snelle, persoonlijke service is erg prettig. Je weet wat je aan ze hebt, wat je exact per maand kwijt bent en wat je ervoor terug krijgt.”

Klantverhaal Kievit