Afstandsverkopen: met je webshop de wereld over

Je webshop in Nederland draait op volle toeren; klaar voor de volgende stap? Tijd om uit te breiden naar het buitenland; dan krijg je te maken met afstandsverkopen in het buitenland! Consumenten kopen steeds vaker online, wereldwijd groeit de online handel nog steeds gestaag. Welke kansen biedt dit jouw webshop?

Afstandsverkopen in België

Net als in Nederland heeft ook België de afgelopen jaren een opkomst gemaakt als het gaat om de e-commercemarkt. Met ruim 8 miljoen online kopers en een totale online omzet van meer dan €10 miljard is het een populaire markt onder Nederlandse ondernemers. Een Belgische e-shopper geeft gemiddeld €1234 per jaar uit aan online aankopen.

Afstandsverkopen in Duitsland

De grootste online kopers van Europa zijn de Duitsers. De omzet op de e-commercemarkt is in één jaar met 11% gestegen en ligt nu rond de €58 miljard. Gemiddeld besteden 52 miljoen Duitse online shoppers €1157 per persoon per jaar. Experts voorspellen dat dit komende jaren blijft groeien.

Afstandsverkopen in Frankrijk

Niet alleen een grote speler op de Europese e-commerce markt, maar ook zeer innovatief. De Franse online consumenten shoppen namelijk graag bij buitenlandse webshops en dan vooral op mobiele devices. Jaarlijks geven 35,5 miljoen Fransen €93 miljard uit bij webshops.

Afstandsverkopen in Spanje

Spanje heeft een inhaalslag gemaakt op de e-commerce markt. Deze e-commercemarkt kwam wat laat op gang, maar is nu groter dan buurland Frankrijk. Er wordt door 16,6 miljoen Spaanse online shoppers gewinkeld en er gaat €46 miljoen om. Opvallend is dat de Spaanse consument veel producten uit het buitenland haalt. Een kansrijke markt voor Nederlandse ondernemers.

Afstandsverkopen in China

Niet de eerste buitenlandse markt waar je aan denkt. Toch biedt China veel kansen voor Nederlandse ondernemers, vooral op het gebied van luxe producten zoals cosmetica en babyproducten. De online omzet van het land groeit sneller dan in de Verenigde Staten. Het ligt nu rond de $1,3 biljoen. Experts zeggen dat China aan het eind van het jaar een marktaandeel van 55,8% heeft van de wereldwijde online handel.

Afstandsverkopen; trends binnen de e-commerce markteen-ode-aan-ondernemersgevoel