Ondernemen met lef; hoe doe je dat?

Terughoudend zijn in het nemen van grote beslissingen of besluiten is als ondernemer verstandig. Je wilt niet halsoverkop in dingen belanden waar je niet grondig over hebt nagedacht. Terughoudend zijn in situaties waarbij er weinig tot niets fout kan gaan is andere koek. Hoe zorg je ervoor dat je met lef onderneemt?

Het ontbreekt ondernemers overwegend juist niet aan lef. Je eigen zaak runnen met alle verantwoordelijkheid die daarbij hoort, vergt behoorlijk wat moed. Begrijpelijk dat ondernemers om die reden de touwtjes strak in handen houden. Een keerzijde hiervan is dat ondernemers moeilijk zaken uit handen geven uit angst dat vertrouwen leggen in anderen uiteindelijk als een boemerang terugkomt.

Vertrouwen leggen in anderen: dat is pas lef

Grote beslissingen zoals het aannemen van een nieuw project of iets vergelijkbaars mag wel wat twijfel met zich meebrengen. Maar niet ieder wissewasje moet tot verlamming en een week bedenktijd leiden. De mede-oprichter en CEO van Netflix Reed Hasting beschrijft het zelfvertrouwen dat een ondernemer moet hebben als: “You have to feel like you can jump out of an aeroplane because you’re confident that you’ll catch a bird flying by.” Tikkeltje overdreven misschien en zoals hij zelf ook toevoegt: zoveel vogels vliegen niet langs, maar het gaat om het inschatten van risico’s ten opzichte van kwaliteiten. Ben je in staat het risico te dragen met de mensen om je heen? Dan is er maar één devies: beslis! Voorkom dat je op een plateau belandt. Zit je er al op? Dan is er maar één manier om ervan af te komen. Spring en van die vogel!

ONDERNEMEN MET LEF? NEEM CONTACT OP VOOR EEN AFSPRAAK

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
in-memoriam-de-traditionele-cijferrapportageAfstandsverkopen; trends binnen de e-commerce markt